FUTUR zoekt jou!

FUTUR ZOEKT NIEUWE BESTUURSLEDEN! FUTUR, hét Jonge Ambtenaren Netwerk van Nederland, zoekt nieuwe bestuursleden! Ben jij een jonge ambtenaar met passie voor de veranderende overheid, kun je goed samenwerken, wil je jouw netwerk binnen de publieke sector graag verbreden en heb jij creatieve ideeën waarmee we nóg meer jonge ambtenaren bereiken? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Bestuursleden FUTUR

Het bestuur houdt zich bezig onder andere bezig het dagelijks reilen en zeilen van FUTUR als organisatie. Elk bestuurslid heeft een eigen portefeuille en focus. Daarnaast is er ruimte om (nieuwe) projecten op te pakken. Hoewel bij elke functie specifieke taken horen, staat niet alles vast. Samen met het nieuwe bestuur wordt gekeken naar een taakverdeling die bij ieders interesses en kwaliteiten past. 

Voor de functies:

 • Bestuurslid Events
 • Bestuurslid Algemeen
 • Commissielid Events 

Wil jij jezelf verder ontwikkelen binnen een enthousiaste groep jonge ambtenaren? Lees snel verder.

Naast de waardering voor en de voldoening om je in te zetten voor de Jonge Ambtenaar, worden je onkosten vergoedt en zorgen wij voor op zijn tijd een hapje en drankje met het bestuur!

Wie zoeken we?

 • Je bent als ambtenaar werkzaam voor Rijksoverheid, een provincie, gemeente, waterschap, uitvoeringsorganisatie of andere overheidsorganisatie.
 • Je vindt het leuk te besturen, organiseren, netwerken en communiceren, én wil je hier verder in ontwikkelen.
 • Je neemt graag initiatief en verantwoordelijkheid op je.
 • Je bent niet ouder dan 35 jaar.
 • Je bent gemiddeld 6 uur per week beschikbaar vanaf begin april 2022 en voor minimaal één jaar. Op dit moment vergadert het bestuur (digitaal) tweewekelijks op een doordeweekse avond.

Herken jij je hierin? Lees dan meer over de verschillende functies die vrijkomen:

Bestuurslid Events

Als bestuurslid Events ben je, samen met de commissie Events, verantwoordelijk voor de evenementen van FUTUR. Een van de grootste events van FUTUR is de verkiezing van de Jonge Ambtenaar van het Jaar, die jij met de commissie organiseert. Maar ook netwerkevenementen en ontmoetingen met politici en topambtenaren voor jonge ambtenaren horen erbij. Als bestuuslid Events bij FUTUR krijg je de ruimte om nieuwe evenementen op de zetten en jouw creativiteit in te zetten om jonge ambtenaren bij elkaar te brengen.

Bestuurslid Algemeen

Binnen FUTUR houden we ons bezig met veel verschillende activiteiten. We zijn veel in contact met de Jonge Ambtenaren Netwerken en organiseren verschillende events en activiteiten voor jonge ambtenaren, zoals de Jonge Ambtenaar van het Jaar verkiezing en FUTUR-Ontmoet. We doen onderzoek naar en schrijven opinie over onderwerpen die de jonge ambtenaar belangrijk vindt. En we zetten in op communicatie om de stem van de jonge ambtenaar te laten horen. Als bestuurslid Algemeen mag jij je inzetten voor deze activiteiten en kijken we graag samen naar wat jij leuk vindt!

Ontwikkel FUTUR én ontwikkel jezelf!

Wij zoeken bestuursleden die FUTUR verder willen brengen en mee willen werken aan de missie en visie van FUTUR. Als bestuurslid bij FUTUR krijg je de ruimte om te doen waar jij goed in bent, en om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen.

Meer weten? Onze huidige bestuursleden beantwoorden graag je vragen via: info@futur.nl. Kijk ook op onze LinkedInpagina, Facebookpagina en Instagram

Commissie Events

Als commissielid Events ben je, samen met de andere commissieleden Events, verantwoordelijk voor één of meerdere evenementen van FUTUR. Een van de grootste events van FUTUR is de verkiezing van de Jonge Ambtenaar van het Jaar, die jij met de commissie organiseert. Daarnaast organiseert de commissie netwerkevenementen en ontmoetingen met politici en topambtenaren voor jonge ambtenaren. Als commissielid bij FUTUR krijg je de ruimte om te doen waar jij goed in bent, en om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen.

Wie zoeken we?

 • Je bent als ambtenaar werkzaam voor Rijksoverheid, een provincie, gemeente, waterschap of uitvoeringsorganisatie.
 • Je hebt talent voor organiseren, netwerken en communiceren, én wil deze talenten verder ontwikkelen.
 • Je wil graag samenwerken, hebt verfrissende ideeën en je bent een doener.
 • Je bent niet ouder dan 35 jaar.
 • Je bent gemiddeld 4 uur per week beschikbaar voor minimaal één jaar.

Naast de waardering voor en de voldoening van het organiseren van een fantastisch event, worden je onkosten vergoedt en zorgen wij voor op zijn tijd een hapje en drankje met het team!

Meer weten? Onze huidige bestuursleden beantwoorden graag je vragen via: info@futur.nl. Kijk ook op onze LinkedInpaginaFacebookpagina en Instagram

Solliciteren?

Enthousiast geworden? Solliciteer dan door een korte motivatie (maximaal 500 woorden) en je cv naar te mailen naar info@futur.nl. Geef in je sollicitatie duidelijk aan naar welke functie je voorkeur uitgaat en welke specifieke kwaliteiten je voor FUTUR wilt inzetten. Nog niet helemaal zeker? Wij gaan ook graag een open gesprek met je aan!

Hey jonge ambtenaar, zet je netwerk op de kaart!

FUTUR verzamelt alle jonge ambtenarennetwerken van Nederland.
Zorg dat jouw netwerk er bij staat!