FUTUR zoekt nieuwe bestuursleden!

FUTUR, hét Jonge Ambtenaren Netwerk van Nederland, zoekt nieuwe bestuursleden! Ben jij een jonge ambtenaar met passie voor de veranderende overheid, kun je goed samenwerken en wil je jouw netwerk binnen de publieke sector graag verbreden? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Bestuursleden FUTUR

Het bestuur houdt zich bezig met de strategie, de meer-jaren ambitie, en het dagelijks reilen en zeilen van FUTUR als organisatie. Elk bestuurslid heeft een eigen portefeuille en focus. Daarnaast is er ruimte om (nieuwe) projecten op te pakken. Hoewel bij elke functie specifieke taken horen, staat niet alles vast. Samen met het nieuwe bestuur wordt gekeken naar een taakverdeling die bij ieders interesses en kwaliteiten past. 

Voor de functies:

 • Voorzitter;
 • Penningmeester;
 • Events;
 • Social Media en content;
 • Belangenbehartiging, onderzoek & opinie.

Wil jij jezelf verder ontwikkelen binnen een enthousiaste groep jonge ambtenaren? Lees snel verder.

Naast de waardering voor en de voldoening om je in te zetten voor de Jonge Ambtenaar, worden je onkosten vergoedt en zorgen wij voor op zijn tijd een hapje en drankje met het bestuur!

Wie zoeken we?

 • Je bent als ambtenaar werkzaam voor Rijksoverheid, een provincie, gemeente, waterschap of uitvoeringsorganisatie.
 • Je hebt talent voor besturen, organiseren, netwerken en communiceren, én wil deze talenten verder ontwikkelen.
 • Je neemt graag zelf initiatief en verantwoordelijkheid op je.
 • Ervaring met bestuurswerk of vergelijkbaar vrijwilligerswerk in netwerken is een pré, maar geen must!
 • Je bent niet ouder dan 35 jaar.
 • Je bent gemiddeld minimaal 8 - 10 uur per week beschikbaar vanaf begin mei 2021 en voor minimaal één jaar. Op dit moment vergadert het bestuur tweewekelijks op een doordeweekse avond.

Pas jij binnen dit profiel? Lees dan meer over de verschillende functies die vrijkomen:

Voorzitter

Als voorzitter ben je het boegbeeld en visitekaartje van de stichting en draag je op openbare bijeenkomsten en in gesprekken met partners, actief de meerwaarde uit van jonge ambtenaren voor de publieke sector. De voorzitter van FUTUR is een echte verbinder, met een visie op de meerwaarde van de jonge ambtenaar voor de overheid én de rol die FUTUR daarin kan spelen. Je zet gezamenlijk met het bestuur FUTUR stevig op de kaart. Je behoudt het overzicht over de meer-jaren ambitie van FUTUR en de lopende jaarlijkse projecten. Je kunt goed samenwerken en helpt anderen graag op weg. Je bouwt enthousiast aan een hecht en sterk bestuur. Je zit de bestuursvergaderingen voor en zorgt er samen met de secretaris en penningmeester voor dat het bestuur als een team opereert en naar buiten treedt.

De functie van voorzitter vraagt een tijdsbesteding van 10-12 uur in de week. We verwachten van de voorzitter dat deze zich idealiter voor twee jaar wil inzetten voor FUTUR.

Penningmeester

Bij FUTUR is de penningmeester natuurlijk verantwoordelijk voor het beheren van financiën. Waaronder het maken van de begroting en de jaarrekening. Maar dat zeker niet alleen, je houdt ook het overzicht op de bestaande partnerships en verlenging daarvan. Verder zorg je, waar nodig, voor de acquisitie van nieuwe partners. Je bent zowel integer en nauwkeurig, als in staat om huidige partnerships te continueren en door te ontwikkelen. Daarnaast speel je een actieve rol in het bestuur en denk en werk je mee aan de strategische ontwikkelingen van ons netwerk en de stichting.

Portefeuille Events

Als bestuurslid Events ben je, samen met enkele medebestuursleden, verantwoordelijk voor het organiseren van de evenementen van FUTUR. Het belangrijkste voorbeeld hiervan is de jaarlijkse verkiezing van de Jonge Ambtenaar van het Jaar. Maar je organiseert ook netwerkevenementen en ontmoetingen met politici en topambtenaren voor jonge ambtenaren. Het organiseren van de evenementen doe je in nauwe samenwerking met de nieuw te vormen commissie Events, die onder jouw leiding komt te staan.

Portefeuille Social media en content
Als bestuurslid Social media en content ben je verantwoordelijk voor alle communicatie-uitingen van FUTUR. Je gaat aan de slag met de communicatiestrategie, beheert de website, de nieuwsbrief en de sociale mediakanalen van FUTUR en zorgt voor passende content. Daarbij speel je een actieve rol in de promotie van onze evenementen, zodat zoveel mogelijk jonge ambtenaren bereikt worden. Bovendien ga je actief aan de slag met het verbinden van de jonge ambtenaren netwerken, door het opzetten van een nieuwe digitale community.  

Portefeuille Belangbehartiging, onderzoek & opinie
Als bestuurslid Belangbehartiging, onderzoek & opinie draag je actief de visie en missie van FUTUR uit op bijeenkomsten en in verschillende (vak)media. In samenwerking met de voorzitter zet je FUTUR en daarmee de positie en belangen van jonge ambtenaren in Nederland op de kaart. Je doet, eventueel in samenwerking met universiteiten, onderzoek door het uitzetten van enquêtes onder de jonge ambtenarennetwerken en onderzoeksopdrachten over de positie van de jonge ambtenaar. Je denkt mee over het ontwikkelen van een (lange)termijnvisie voor de jonge ambtenaren en de netwerken, en doet voorstellen voor (nieuwe) activiteiten en initiatieven.

Ontwikkel FUTUR én ontwikkel jezelf!

Wij zoeken bestuursleden die FUTUR verder willen brengen en mee willen werken aan de missie en visie van FUTUR. Als bestuurslid bij FUTUR krijg je de ruimte om te doen waar jij goed in bent, en om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen.

Meer weten? Onze huidige bestuursleden beantwoorden graag je vragen via: info@futur.nl. Kijk ook op onze LinkedInpaginaFacebookpagina en Instagram

Solliciteren?

Enthousiast geworden? Solliciteer dan door een motivatie (maximaal 500 woorden) en je cv naar te mailen naar info@futur.nl. Geef in je sollicitatie duidelijk aan naar welke functie je voorkeur uitgaat en welke specifieke kwaliteiten je voor FUTUR wilt inzetten. 

Enthousiast om je in te zetten voor FUTUR, maar iets minder tijd? Kijk dan eens bij de vacature voor voor de commissie Events! 

Hey jonge ambtenaar, zet je netwerk op de kaart!

FUTUR verzamelt alle jonge ambtenarennetwerken van Nederland.
Zorg dat jouw netwerk er bij staat!