Gezocht: FUTURPROOF-organisatie van het Jaar 2021!

De FUTURPROOF award wordt ieder jaar uitgereikt aan de overheidsorganisatie die voorop loopt met verjonging en toekomstgericht is. Omdat een trotse organisatie hier aan bijdraagt, gaat FUTUR voor de FUTURPROOF award 2021 samen met partner Driessen op zoek naar een trotse organisatie die het trots zijn toejuicht en aanjaagt onder haar medewerkers én daarbuiten. Bij trots valt in de eerste plaats te denken aan werkgeluk, een belangrijke pijler die het werk van een ambtenaar naar een hoger niveau brengt.

Zet een organisatie in op een trots collectief gevoel te creëren? Durft een organisatie hiervoor tot spannende of interessante oplossingen te komen? Draagt deze organisatie een steentje bij aan het positief in het licht zetten van het ambtenarenvak? Dan is deze organisatie mogelijk FUTURPROOF!

Werk jij bij een organisatie waar jij trots op bent of ken jij een organisatie die trots mag zijn? Wij zoeken inspirerende voorbeelden! Nomineer je of een organisatie via www.futur.nl. Nomineren kan vanaf 17 augustus tot en met 9 oktober 2020. De winnaar worden bekend gemaakt tijdens het verkiezingsfeest op 21 januari 2021.

Bekijk ook de aftermovie van het verkiezingsfeest 23 januari 2020!

Gemeente Hollands Kroon is de FUTURPROOF-organisatie van het Jaar 2020!

Naast de Jonge Ambtenaar van het Jaar werd in 2020 ook de FUTURPROOF-award uitgereikt aan de organisatie die zich het meest inzet voor verjonging en vernieuwing in de publieke sector.

Winnaar van 2019, CIV Rijkswaterstaat, geeft aan dat sinds het winnen van de prijs 60% van de nieuwe medewerkers jonge ambtenaren betreft. Een signaal dat young professionals graag voor de publieke sector werken in een organisatie die zich voor hen open stelt.

In januari 2020 werd de award uitgereikt aan de gemeente Hollands Kroon! Deze gemeente scoorde hoog op de beoordelingsaspecten: jong, werkgeluk, buiten de gebaande paden gaan en leren in een veilige werkomgeving. De gemeente onderscheidt zich door haar unieke DNA dat in alle aspecten van de organisatie zichtbaar is. Een DNA dat gebaseerd is op kernwaarden als lef, bevlogenheid, vertrouwen, contact, respect en innovatie. “Anders is hier standaard” aldus de jury. Hiermee trekken ze veel jonge ambtenaren aan en dat maakt dat de gemeente Hollands Kroon volgens het juryoordeel volledig FUTURPROOF is. Zij zijn hét ultieme voorbeeld voor andere organisaties.

De FUTURPROOF-award wordt ieder jaar uitgereikt aan de organisatie die zich het meest inzet voor verjonging en vernieuwing in de publieke sector. Winnaar van 2019, CIV Rijkswaterstaat, geeft aan dat sinds het winnen van de prijs 60% van de nieuwe medewerkers jonge ambtenaren betreft. Een signaal dat young professionals graag voor de publieke sector werken in een organisatie die zich voor hen open stelt.

Nomineer jouw organisatie!

Sinds 2002 organiseert stichting FUTUR de verkiezing Jonge Ambtenaar van het Jaar. Met de verkiezing wil FUTUR het imago van de overheid als werkgever verbeteren en de meerwaarde van de jonge ambtenaar in de veranderende overheid zichtbaar maken. De finalisten werden geselecteerd uit meer dan 70 nominaties. De verkiezingsavond werd gepresenteerd door Fien Vermeulen, Radio-Dj bij Q-music. Tim Smit: “Met de Jonge ambtenaar van het Jaar laten we zien over hoeveel talent de publieke sector beschikt en hoe organisaties zorgen voor vernieuwing.”

Stichting FUTUR

FUTUR bestaat uit tien bestuursleden die werken voor de publieke sector en zetten zich naast hun werk vrijwillig in voor FUTUR. De focus van FUTUR richt zich op het verbinden van (netwerken van) jonge ambtenaren, het vernieuwen van de overheid door het verbeteren van het imago van de overheid en het vertellen over de meerwaarde van de jonge ambtenaar. Ten slotte heeft FUTUR als missie het vertolken van de stem van de jonge ambtenaar. Naast de verkiezing organiseert FUTUR ook andere (netwerk)evenementen voor jonge ambtenaren, ontmoetingen met sleutelfiguren uit de politiek en het openbaar bestuur én heeft FUTUR een actieve rol op carrière-evenementen.

Jonge Ambtenaar van het Jaar

Ieder jaar organiseert FUTUR, het netwerk van jonge ambtenaren in Nederland, de verkiezing van de Jonge Ambtenaar van het Jaar. Dit doet FUTUR om de kwaliteit en toegevoegde waarde van jonge ambtenaren in de overheid onder de aandacht te brengen, andere collega’s te inspireren hun rol te nemen in de veranderende overheid én om het imago van het werken bij de overheid te verbeteren.

Lees verder

Hey jonge ambtenaar, zet je netwerk op de kaart!

FUTUR verzamelt alle jonge ambtenarennetwerken van Nederland.
Zorg dat jouw netwerk er bij staat!