De jonge ambtenaar van het jaar 2023 is een echte PIONIER

Dit jaar staat in teken van het vertellen van de pionierverhalen. De Jonge Ambtenaar van het Jaar 2023 zal als echte pionier de jonge ambtenaar vertegenwoordigen.

Ronde 1

Nomineren voor de verkiezing kon tot en met zondag 15 januari 2023. Het bestuur van FUTUR heeft uit de ingezonden nominaties en videoboodschappen een top 10 uitgekozen. De top 10 van de Jonge Ambtenaar van het jaar verkiezing bestaat uit:

 1. Chiel Mensink- Gemeente Haaksbergen
 2. Hanane El Hadouchi- Gemeente Amsterdam
 3. Joost van Erp- Waterschap Aa en Maas
 4. Jorrit Timmers- Hoogheemraadschap van Rijnland
 5. Anne Berends- Ministerie van Defensie
 6. Eline van Weelden - Gemeente Rotterdam
 7. Coen van Tuijl - Rijkswaterstaat
 8. Liza Zobdeh- Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport
 9. Femke Smit - Gemeente Kampen
 10. Koen Vosmeijer - Gemeente Rheden

Ronde 2

De top 10 is door naar ronde 2. De tweede ronde bestaat uit een workshop ‘’Schrijven’’, georganiseerd door de Bestuursacademie Nederland, en een selectiedag bij Driessen. De workshop biedt handvatten voor de schrijfopdracht van deze ronde. Tijdens de selectiedag voeren de kandidaten verschillende (groeps)opdrachten uit. Na de selectiedag bepaalt een jury op basis van de schrijfopdracht en de (groeps)opdrachten op de selectiedag, wie de drie finalisten zijn. De kandidaten horen op 1 maart of zij finalist zijn.

De drie Finalisten zijn:

 1. Hanane El Hadouchi (Gemeente Amsterdam)
 2. Femke Smit (Gemeente Kampen)
 3. Eline van Weelden (Gemeente Rotterdam)

Ronde 3

De top 3 is door naar ronde 3. Tijdens deze beslissende ronde wordt bepaalt wie de Jonge ambtenaar van het jaar 2023 is. Tijdens de derde ronde volgen de finalisten een workshop personal branding van de Bestuursacademie Nederland. Van de finalisten wordt een promotievideo gepubliceerd om publieksstemmen binnen te halen. Het publiek kan in de vanaf begin maart stemmen. Het aantal publieksstemmen en het oordeel van de jury bepaalt wie de winnaar van deze verkiezing wordt.

Stemmen kan via het stemformulier voor de javhj 2023

Verkiezingsavond

23 maart 2023: de jonge ambtenaar van het jaar verkiezing 2023

De verkiezingsavond van de  jonge ambtenaar van het jaar verkiezing vindt plaats in de Jaarbeurs te Utrecht op 23 maart vanaf 18:00 uur. De Winnaar mag zich Jonge Ambtenaar van het jaar 2023 noemen, ontvangt een opleidingsvoucher van de Bestuursacademie Nederland en krijgt kansen en mogelijkheden als spreker en dagvoorzitter op te treden op evenementen.

Vind je het leuk aanwezig te zijn tijdens de verkiezingsavond. Neem gerust contact met ons op via infofutur@gmail.comMichelle Kames: Jonge ambtenaar van het jaar 2022 Winnaar van de publieksprijs

Ieder jaar organiseert FUTUR, het netwerk van jonge ambtenaren in Nederland, de verkiezing van de Jonge Ambtenaar van het Jaar. Dit doet FUTUR om de kwaliteit en toegevoegde waarde van jonge ambtenaren in de overheid onder de aandacht te brengen, andere collega’s te inspireren hun rol te nemen in de veranderende overheid én om het imago van het werken bij de overheid te verbeteren.

Stichting FUTUR

FUTUR is hét landelijke netwerk van én voor jonge ambtenaren die werkzaam zijn bij overheidsorganisaties in Nederland. FUTUR streeft naar een publieke sector die zich blijft uitdagen en vernieuwen door de stem van de jonge ambtenaar te laten horen.

FUTUR wil voor de jonge ambtenaar een platform zijn, voor Jonge Ambtenaren Netwerken een sparringpartner en voor overheden een verbindende gesprekspartner. FUTUR brengt jonge ambtenaren met elkaar in contact voor netwerkvorming, uitwisseling van kennis, ervaring en ideeën. FUTUR weet wat er onder jonge ambtenaren leeft. Door slimme partnerships en een voortrekkersrol te nemen vertolkt FUTUR de stem van jonge ambtenaren richting werkgevers en partners binnen en buiten de overheid en vertelt over de grote waarde van jonge mensen in de publieke sector.

FUTURPROOF

Lees verder

Hey jonge ambtenaar, zet je netwerk op de kaart!

FUTUR verzamelt alle jonge ambtenarennetwerken van Nederland.
Zorg dat jouw netwerk er bij staat!